Nyhet

Till minne av Leif Fors, grundare av AS FORS MW

Den 15 april gick grundaren av AS FORS MW Leif Fors bort vid tidiga 65 års ålder. Leif var en exceptionell entreprenör som redan från tidig ålder fick lära sig att stå på egna ben. Världen var hans arbetsfält. Leif har sina rötter i den allra vackraste av platser. I orten Forsvik vackert placerad längst med Göta Kanal i Västergötland. Samtidigt kom Småland att bli den plats Leif så småningom kom att kalla hem. Den småländska entreprenörsandan passade Leif som handen i handsken.


I början av 90 - talet gav sig Leif ut på en båtresa med destination Tallinn, Estland. Den resan kom att beröra Leif på djupet. Han såg ett land i förfall efter femtio år av kommunistiskt styre. Leif såg en möjlighet att skapa en framtid åt sig själv men också möjligheten att skapa en framtid åt andra. Så kom han också att göra i skapandet av ett av branschens största bolag inom skog, jordbruk och entreprenad. Det idag internationella bolaget kom att bära hans namn, FORS MW. I bolaget återfinns de marknadsledande varumärkena FARMA, BIGAB och NIAB.


1992 lämnade han Sverige för Estland och han kom aldrig riktigt att återvända. Estland kom att stå hans hjärta nära och han kom att avsluta sina dagar där efter 25 år i landet. Leif stod i kö den allra första dagen man kunde registrera bolag i Estland. Före honom i kön fanns 45 personer. Leif registrerade Estlands 46:e bolag. Ett nummer vi bär med stolthet. Leif byggde bokstavligen sin egna första fabrik som den byggare i grunden han var. Leif satte tidigt fokus på användarens behov men också möjligheten att producera en vagn till ett pris som kunden faktiskt var villig att betala.


Sällan har en person haft så många vilt skilda strängar i bagaget men de kom också att vara en förutsättning inte bara i skapandet av ett framgångsrikt bolag utan även en stor skogs och jordbruksfastighet i Estland. Men en envishet som få och med en klarsynthet kom Leif att skapa något på mindre än tjugo år som de flesta andra inte kommer i närheten av på en livstid.


Många var historierna med och om Leif som delats med åren, hans liv kantades även av svåra utmaningar och tuffa tider men sann till sina småländska ideal gav han aldrig upp. Det som kom att bli Leifs öde var känt en tid och han kunde därför förbereda den så viktiga överlämningen till framtiden i alla dess delar. Leifs dotter Ulrica Fors Stenmarck tar nu över som familjens representant i verksamheten.


Leif efterlämnar sig barnen Mikael Fors och Ulrica Fors Stenmarck.


Peter Kastberg
VD AS FORS MW

 

KONTAKTA OSS
AS FORS MW
Tule 30
76505 Saue
Estonia
Växel: +3726790000
Fax: +3726790001
info@forsmw.com
Org. no: 10094723
VAT no: EE100189685
SUPPORT
Kontaktinformation:
Växel: +46(0)11165770
Mob: +46(0)704790877
Fax: +46(0)11128370
aftermarket@forsmw.com
CLUB BIGAB
AS FORS MW @ 2016 | Cookies