Nyhet

2012 – Utvecklingens år!

2012 har varit ett spännande år med en rad utmaningar att hantera. Det har varit ett år fyllt av hårt arbete men det har också inneburit en rad framgångar. Vi har lanserat flera nya produkter och utökat modellsortimentet inom redan befintliga. Vi har lyckats marknadsföra våra varumärken BIGAB, FARMA och NIAB på fler marknader än någonsin tidigare. Aldrig förr har vi varit mer synliga.


2012 är inte vad vi brukar kalla ett mässår men kom ändå att bli ett år då den ena framgångsrika mässan efter den andra tog vid. Vi deltog i allt från den stora tyska skogsmässan KWF till mässor i England, Finland, Norge, Danmark, Sverige, Polen, Frankrike samt Estland för att nu nämna några. Vi såg under året flera nya marknader öppna upp sig på allvar. Länder som Ryssland, Frankrike men också mer exotiska marknader som Paraguay och Mauritius. Hemsidan blev tillgänglig på norska och finns nu på åtta språk. En hemsida som besöks av hundratusentals enskilda besökare varje år. Bloggen "A company´s journey" är en av få marknadsbloggar, inom vår bransch, och mycket populär runt om i Europa.


Investeringarna i fabriken och i personalen fortsatte under året. Vi handlade flera robotar och en rad CNC maskiner. Vi fick vår inköpta laser och den enorma hydrauliska pressen som går under namnet Hulken i arbete. Namnet på grund av sin gröna färg och enorma storlek. Miljösatsningarna fortsatte och har varit flera. Vi glädjer oss speciellt åt att hela fabriken förutom ugnen till lackeringsverkstaden idag värms upp av flis från den egna gården.
Vårt produktsortiment växte med en timmerspräckare (W 700) samt energiklippen FARMA BC 18. C 3,8 kranen uppdaterades med länkarm för ökade användningsområden. C 7,0 kranen blev den formidabla försäljningssuccé som den förtjänar. En magnifik kran utöver allt annat på marknaden och till ett pris få kan matcha. BIGAB Z kran fortsatte sin positiva försäljningsutveckling och är idag ett populärt ekipage hos landets entreprenörer tillsammans med en BIGAB växlarvagn.


I maj på entreprenörsmässa MaskinExpo i Stockholm presenterades för första gången BIGAB Generation 2. En starkare och smartare växlarvagn med en tippvinkel på 66 grader och som uppnås med en hastighet som vilken vanlig traditionell tippvagn som helst. En unik vagn med en unik lösning. En vagn för framtiden! FARMA Generation 2 presenterade på den tyska mässan KWF i somras en helt ny märkesskyddad skogsvagnsserie. En vagnsserie tillgänglig i modellerna T 10, T 12, T 14 4WD samt entreprenörsskogsvagnen T 16 4 WD.


När man tittar tillbaka på ett år som börjar gå mot sitt slut ser man rätt snart att det varit en minst lika händelserikt och utvecklande år som de tidigare. Ett år är alltid följt av med och motgång. Ett år har alltid sina finaste stunder. Presentationen av BIGAB Generation 2 och FARMA G2 nya vagnsserie är två sådana stunder. Arbetet med fotograferingen inför den nya FARMA broschyren som lanseras efter jul en annan. Det är med spänning men också med tillförsikt som vi ser fram emot 2013. Året då skogsmässan Elmia Wood går av stapeln. Vi kommer vara där i mässans största monter och så kommer flera av våra nyheter!


Att vara marknadsledare innebär ett ansvar att både förvalta det man har men också utveckla för framtiden. Det är ett dagligt och ständigt pågående arbete som aldrig får stå stilla. Det är utmaningen som får oss att stiga upp på morgonen. Det är i luften vi andas. Det så att historien kan spegla sig i en framgångsrik morgondag!


Uppdateringen av nyheter håller nu julstängt. Tillbaka den 9/1.


God Jul & Gott Nytt År!

KONTAKTA OSS
AS FORS MW
Tule 30
76505 Saue
Estonia
Växel: +3726790000
Fax: +3726790001
info@forsmw.com
Org. no: 10094723
VAT no: EE100189685
SUPPORT
Kontaktinformation:
Växel: +46(0)11165770
Mob: +46(0)704790877
Fax: +46(0)11128370
aftermarket@forsmw.com
CLUB BIGAB
AS FORS MW @ 2016 | Cookies