Nyhet

En julgåva

Att ge är en större glädje än att få är nog något som de allra flesta människor skriver under på. Hur många gånger har man inte gett den minsta av gåvor och fått det största av leenden tillbaka som i sin tur gjort dagen för den som fått glädjen att ge.


Genom åren har Fors MW bidragit till en rad olika estniska projekt i olika delar av landet. Det har handlat om allt från matchkläder för unga fotbollskillar i kommunen Saue till ett hem för hemlösa hundar eller som några av er kanske kommer ihåg förra året då vi skänkte pengar till ett barnhem i Sillamäe i närheten av den ryska gränsen.


I år är inte annorlunda. Precis som förra året har vår personal valt att avstå sina julklappar till förmån för andra. I år är det de hemlösa i Tallinn som är mottagare av det generösa bidraget. Organisationen som är fristående regering och myndigheter har i 10 års tid drivit sin verksamhet och på så vis hjälpt till med tak över huvudet nattetid och ett dagcenter att värma sig på några timmar under dagtid.


På besök till dagcentret möttes vi av de varmaste leenden och den största av tacksamheter för vår gåva. Vårt bidrag kommer att sätta mat på bordet till de hemlösa under nästan 2 månaders tid och värmande sockar på deras fötter. Den ansvariga kvinnan berättade för oss "att utan ert bidrag hade pengarna till mat varit slut den siste december".


Tallinn är en stad där vintrarna är kalla, blåsiga och fulla med snö. Det kändes fint att se den hängivna personalen som med små medel dagligen utför små mirakel i sitt arbete att hjälpa dem som i tuffa tider drabbas ännu hårdare än andra. Kvinnan berättade " för några år sedan var bidragen många och ganska stora. I tider av kriser är de väldigt få".


Du kan läsa mer om organisationen på www.thk.ee/en Känner du ett behov av att hjälpa till? På hemsidan finns all information du behöver eller kontakta oss så hjälper vi dig.


Foton: Utav respekt för de människor som är i behov av att besöka dagcentret valde vi att inte fotografera dem. Fotot visar deras förråd för kläder.

 

 


KONTAKTA OSS
AS FORS MW
Tule 30
76505 Saue
Estonia
Växel: +3726790000
Fax: +3726790001
info@forsmw.com
Org. no: 10094723
VAT no: EE100189685
SUPPORT
Kontaktinformation:
Växel: +46(0)11165770
Mob: +46(0)704790877
Fax: +46(0)11128370
aftermarket@forsmw.com
CLUB BIGAB
AS FORS MW @ 2016 | Cookies