Nyhet

En julhälsning!

Kära vänner!

 

Året som snart är till ända har varit ett tufft år för de allra flesta. Det har varit ett år fullt av varsel och andra svarta rubriker men under höstens allra sista månader hände något. Små glimtar av en vändning tycktes skymta i horisonten och årets sista månader bekräftade det vi anat. Vi på Fors MW är glada och ödmjuka över att få sluta året med en orderstock som återigen är fulltecknad, sedan några månader tillbaka.

 

Än mer glada är vi över att vår nya FARMA Generation 2 serie mottagits så väl av marknaden. Under året som gått har vi presenterat tre nya kranmodeller med länksystem samt en ny gripserie om tre gripar i Weldox 700 som är ett högfasthetsstål för bästa kvalité. Att vi därtill lyckats föra ut dem på marknaden till riktigt bra priser är vi naturligtvis extra stolta över.

 

FARMA Generation 2 är bara i sitt inledningsskede. Under året som följer kommer en rad intressanta projekt att presenteras. Allt från FARMA tillbehör, nödvändiga i dagens skogs-/jordbruk till vidareutveckling av varumärket inom nya verksamhetsområden. FARMA är idag marknadens mest sålda skogsvagn, en position vi tänker oss behålla och i respekt för den arbetar vi hårt med vidareutveckling.

 

BIGAB är Europas mest sålda växlarvagn och ett av branschens starkaste varumärken, med en produkt som fyller kriterier som stark, stadig och smidig. Där lovorden skallar kring en enkel, snygg och ren design. Där parollen är att endast fantasin sätter gränserna. Ja, då är det lätt att slå sig till ro. Men vår senaste satsning på konstruktörssidan visar att vi menar allvar med vidareutvecklingen även för BIGAB. Under året som ligger framför oss kommer en rad projekt att ligga på ritningsbordet men också hinna ut på marknaden.

 

Här kommer Fors MW´s senaste investering extra bra tillhands i form av den angränsande byggnad som köptes under hösten på 1500 kvadrat under tak. Här kommer Fors MW design och utvecklingsavdelning att flytta in i januari. Tillsammans med våra konstruktörer kommer också ett antal personer från produktion att flytta över till dessa utvecklingslokaler så vi bygger ett team vars enda uppgift är att tänka på framtiden!

 

2009 har varit ett år av investering för Fors MW. Under året har det lagts mycket tid och resurser på att utveckla våra produkter men också på vår produktion och gemensamhetsutrymmen. Vilket sätt är bättre än att avsluta årets sista blogginlägg med att faktiskt visa på åtminstone ett axplock av allt det som genomförts!

 

Produktutveckling

 • Ny kran och gripserie under namnet FARMA Generation 2.
 • Nyheter under FARMA G 2, som ligger i pipeline och som släpps under årets första månader.
 • Nya tillbehör på BIGAB som ex. aluminium fälgar och mer på gång i början av nya året.

 

Produkt -/personal investeringar

 • Köp av angränsande byggnad för design och utvecklingsavdelning på 1500 kvadrat.
 • Byggandet och färdigställandet av ny maskinhall på 1200 kvadrat.
 • Köp och installation av en ny bläster som klarar av att blästra komplettera BIGAB chassin i ett.
 • Iordningställande av maskiner samt lokal för containertillverkning. Containrarna kommer att tillverkas utan revben men med robotsvets dessutom kommer vi att kunna erbjuda rundbockad botten. (start andra kvartalet 2010).
 • Köp av svetsrobot som installeras i januari 2010.
 • Installation av tidigare köpta CNC svarvar av olika modeller, plasma, arborr m.m.
 • Nya omklädningsrum till personalen.
 • Ny ventilation och belysning i produktion.

 

Marknadsföring

 • Ny hemsida på svenska-/engelska. Inom kort även på tyska och franska.
 • Ny BIGAB folder
 • Ny FARMA folder (kommer i februari)
 • Lanseringen av Club BIGAB
 • Elmia Wood mässa/SIMA (Paris)

 

Vår historia gör oss ödmjuka inför framtiden. Vi vet att allt kan hända, vi vet att man aldrig är bättre än sin senaste utveckling eller sin senaste kundkontakt. Vi är ett bolag som tror på öppenhet framför stängda dörrar. Följ gärna vår fortsatta resa via vår blogg.


Bloggen samt nyheter på hemsidan håller nu julstängt och är åter 7/1 - 2010.

 

Fors MW ber att få önska er alla en

God Jul & Gott Nytt År!

 

Genom Ulrica Fors Stenmarck
Marknads/Informationsansvarig
Styrelseordförande AS FORS MW

 


KONTAKTA OSS
AS FORS MW
Tule 30
76505 Saue
Estonia
Växel: +3726790000
Fax: +3726790001
info@forsmw.com
Org. no: 10094723
VAT no: EE100189685
SUPPORT
Kontaktinformation:
Växel: +46(0)11165770
Mob: +46(0)704790877
Fax: +46(0)11128370
aftermarket@forsmw.com
CLUB BIGAB
AS FORS MW @ 2016 | Cookies