Nyhet

Ett år är till ända!

Tänk vad snabbt ett år kan gå. Det känns som igår jag skrev årets första blogg och valde att döpa det då gryende året till "2011 - Den ultimata utmaningen" . 160 stycken bloggar har det blivit under det året. En fantastisk siffra med ett än mer intressant innehåll. Inom Fors MW tror vi på öppna snarare än stängda dörrar. Vår öppenhet i bloggen är ett tydligt bevis på det.


Fors MW satsar hårt på marknadsföring i allt från våra annonser som återfinns i nio länder, på sju språk och i 48 tidningar kontinuerligt året om till mässor över hela Europa. Våra återförsäljare genomfår varje år demonstrationsdagar och deltar i regionala mässor medan Fors MW tagit ansvar för årets större mässhändelser i länder som Spanien, Frankrike (SIMA), Norge, Finland, England och Sverige. Under parollen "Framtiden är Här!" visade vi stolt upp vår mest nyhetsspäckade monter någonsin på SkogsElmia i Jönköping. Aldrig tidigare i min Fors MW karriär har jag varit så stolt som då!


Hemsidan är idag vårt viktigaste marknadsföringsinstrument, tillgänglig på sju språk i sin helhet och inom kort också uppdaterat till nio språk då vi väljer att lägga till norska samt brasilianska. Hemsidan leder aktivt till nya återförsäljare från flera av världens för oss tidigare oupptäckta hörn. Många är de nya som gamla återförsäljare som besökt oss för information och utbildning under året. Årets största event var dock återförsäljarresan från Sverige där 70 - talet återförsäljare från hela landet flögs över för utbildning, presentation av nyheter och guidning av fabriken. En viktig och betydelsefull tid som vi tillsammans med alla de besök vi haft under året minns med glädje!


Många nya återförsäljare har stärkt upp Fors MW teamet och var och en, gammal som ny, är värda att omnämnas men listan skulle bli lång. Den storsatsning som Helms i Danmark genomfört för BIGAB efter år av nedåtgående försäljning är dock väl värd ett speciellt erkännande liksom våra irländska återförsäljare Dave Power Plant som mot alla odds tagit sig an försäljningen av skogsvagnar och lyckats över förväntan. Att sedan våra norska, finska och tyska återförsäljare sett till att skogsvagnsförsäljningen slagit alla tidigare rekord är naturligtvis också värt sitt speciella omnämnande!


Försäljningen har under året varit riktigt bra. 2011 har FARMA försäljningen slagit alla tidigare rekord, både i kompletta set och i lösa kranar, energiklippen under namnet BC 18 (som introducerades 2011) slår alla förväntningar liksom försäljningen av vår gripserie, den nya BIGAB dumpervagnen som presenterades på marknaden har kommit igång bra i sin försäljning, BIGAB växlarvagnar behåller sina goda nivåer medan BIGAB kranen Z 6,6 blivit något av en storsäljare. Ett år där gamla trotjänare i produktsortimentet stärkt sina positioner och nykomlingarna i vissa fall visat att gammal kanske inte alltid är bäst!


Under året har vi förstärkt eftermarknadsteamet med sitt huvudsäte i Norrköping, Sverige med tre personer. Detta för att snabba på utskick av reservdelar, bättra på den interna administrationen och tillföra förstärkning avseende support och reklamationshantering. I Estland har det hamrats, grävts, gjutits och monterats i flera av fabrikens lokaler. Allt för att få den 27 m långa lasern på plats, den 300kg tunga pressen med en kapacitet på 3000 ton, färdigställandet av containerverkstaden, det nya två komponent färgsystemet i lackeringen som bidragit till en av marknadens bästa lackeringar bara för att nu nämna något av allt det som pågått under året.


2011 bytte Fors MW ledning då Leif Fors grundare av Fors MW efter många som VD bestämde sig för att det var dags för att överlåta det dagliga ansvaret till då vice VD Peter Kastberg. Peter Kastberg kommer i sin roll som VD att föra den så framgångsrika affärsiden vidare i Fors MW. I och med VD skiftet utsåg styrelsen Leif Fors till rollen som arbetande styrelseordförande. Leif är också ytterst ansvarig för företagets produktutveckling och därmed dagligen på plats i fabriken i Estland.


Avslutningsvis kan man blicka tillbaka och instämma i att 2011 nog blev ett år fyllt av utmaningar. Vissa tuffare än andra, vissa som ännu bara är i ett inledande skede medan andra kommit på plats och är väl fungerande. Vi vet att mycket väntar bakom hörnet. 2012 kommer att bli ett överraskningens år, ett år med fler spännande utmaningar men också ett år där vi fortsatt arbetar för att stärka den position av ansvarstagande marknadsledare som vi har på marknaden.

 

GRATTIS FORS MW 20 ÅR - 2012!

 

2012 firar Fors MW 20 år på marknaden! Vi utlovar ett år ni inte kommer att glömma och vi säger bara låt festen börja!

 

Vi på Fors MW i Estland, Sverige, Tyskland, England och Kina ber att få önska alla er en riktigt God Jul & Gott Nytt År!


Gm.
Ulrica Fors Stenmarck
Marknads/Informationsansvarig AS FORS MW

 

 


KONTAKTA OSS
AS FORS MW
Tule 30
76505 Saue
Estonia
Växel: +3726790000
Fax: +3726790001
info@forsmw.com
Org. no: 10094723
VAT no: EE100189685
SUPPORT
Kontaktinformation:
Växel: +46(0)11165770
Mob: +46(0)704790877
Fax: +46(0)11128370
aftermarket@forsmw.com
CLUB BIGAB
AS FORS MW @ 2016 | Cookies