Nyhet

Rapport från Kina

Här på Fors MW reser vi flera gånger per år till vårt kontor i Kina. Väl på plats i Shanghai passar vi alltid på att utnyttja tiden genom att resa i det stora landet. Vi reser bokstavligen kors och tvärs för att leta leverantörer till våra produkter.

 

Något som slår oss på våra resor är att i princip allt tillverkas i Kina idag. Allt finns att tillgå och även de varumärken hemma som säger sig tillverka produkter baserat på leverantörer i sin närhet (närproducerat) möjligtvis köper delen dyrt från närliggande leverantör men som i som i sin tur importerat direkt från Kina.

 

Här på Fors MW är vi stolta över våra tre marknadsledande produkter och vi har exempelvis aldrig stuckit under stolen med de till stora delar tillverkas och monteras i Estland och varför skulle vi? Här finns en verkstadstradition som går minst lika långt tillbaka som den svenska.

 

Inte heller har vi undvikit att berätta om att vi köper en del delar tillverkade i Kina, om våra resor ditt eller om vårt kontor på plats och varför skulle vi? Det är bra grejer som finns på plats men man ska veta var man ska skriva avtal, ha regelbundna kontroller av kvalitén. Visste du t.ex. att Fors MW har en person som bara har till uppgift att resa runt till våra leverantörer i Kina för kvalitetskontroller?

 

Det finns dock en stor skillnad mellan oss och andra konkurrenter. Vi handlar direkt från fabrik i Kina och betalar därefter medan andra köper via underleverantörer (dock importerat från Kina) men med rejäla påslag som kunden i slutändan får betala för genom dyrare produkter.

 

Nu senast var det vår inköpare Svante Högnert som var nere på en rundresa i Kina och han passade också på att besöka några riktigt intressanta mässor av modell mindre men desto mer inriktade på det som vi sysslar med. Med på rundresan var Norris Xiao som är ansvarig på plats i Kina för det team som dagligen finns på plats.

 

Det var en positiv resa men som alltid finner man allt från de leverantörer som man absolut ska göra affärer med till motsatsen. Det handlar till syvende och sist om att finna bra kvalitetsprodukter till vettiga priser. Att köpa marknadens billigaste har aldrig lönat sig och har aldrig varit målet för oss här på Fors MW. Kan kvalitén i Kina inte efterlevas tillverkar vi alltid delen själva på plats i Estland. Det är kvalité Du kan lita på!

 

 

KONTAKTA OSS
AS FORS MW
Tule 30
76505 Saue
Estonia
Växel: +3726790000
Fax: +3726790001
info@forsmw.com
Org. no: 10094723
VAT no: EE100189685
SUPPORT
Kontaktinformation:
Växel: +46(0)11165770
Mob: +46(0)704790877
Fax: +46(0)11128370
aftermarket@forsmw.com
CLUB BIGAB
AS FORS MW @ 2016 | Cookies