HISTORIEN OM FORS MW

Historien om Fors MW tar sin början med en sann entreprenör. Som så ofta med entreprenörer är det inte målet i sig som är lockande utan snarare resan ditt. Leif Fors, grundare till Fors MW har genom hela livet drivit företag i de mest varierande av branscher, men alltid med samma entusiasm och hårda arbete.
"Historien om Fors MW tar sin början med en sann entreprenör."
Maskinhandel och en färjebiljett ledde i slutet av 80-talet Leif till Estland på en resa som han föga anade skulle leda till skapandet av en av Europas största produktionsanläggningar för skogs- och jordbruksmaskiner i Estland. Resan genomfördes först och främst av ren nyfikenhet men också av ett stort allmänintresse. Det elände som kom att måla upp sig inte längre än 40 mil från den svenska kusten kom att beröra Leif på djupet.

Som den sanna entreprenören kunde han inte blunda och åka hem. Han såg elände men också möjligheter. Möjligheter att skapa en framtid för sig själv men också för andra. Han kom att stanna och kom egentligen aldrig att återvända till Sverige efter det.

Fors MW bildades 1992 och är idag det äldsta svenska bolaget på plats i Estland. När Fors MW registrerades fick bolaget nummer 46. Fors MW är ett estniskt bolag. I september 2014 köpte Leif Fors tillbaka 100 % av bolaget han en gång startat men valt att sälja ut delar av 1998 till andra investerare*.

Fors MW inledde sin produktionsbana med att tillverka allt från vedkapar till ljusstakar och affärerna. Leif hade sedan tidig ålder ett stort skogsintresse och tankarna ledde inom honom på att tillverka en skogsvagn. Den första FARMA vagnen ritades fram på fabriksgolvet. Kvalitén var inget att skryta med men priset kom att bli banbrytande. För första gången fanns en vagn att tillgå för den mindre skogsägaren och försäljningssuccén lät inte vänta på sig. FARMA är idag ett av Europas mest sålda skogsvagnsmärken.

Fors MW är idag ett blomstrande företag med hundratalet anställda med dotterbolag i såväl Sverige som Kina med tre marknadsledande varumärken FARMA, BIGAB och FARMA-N. Fors MW har upplevt allt från den estniska bankkollapsen 1997 som nästan försatte oss i konkurs till den där februarinatten 2006 då brandlarmet utlöstes i vad som kom att bli Estlands största industribrand.

På Fors MW vet vi att se möjligheter snarare än problem men vår historia gör oss ödmjuka inför framtiden. Vi vet att allt kan hända, vi vet att man aldrig är bättre än sin senaste utveckling eller sin senaste kundkontakt.

Vi är ett bolag som tror på öppenhet framför stängda dörrar. Följ gärna vår fortsatta resa på vår blogg www.forsmw.blogspot.com.

LEIF FORS

Grundare av AS FORS MW

*Leif Fors gick tyvärr bort i sviterna efter cancer, efter flera års kamp, i april 2015. Fors MW drivs idag av en stiftelse.
KONTAKTA OSS
AS FORS MW
Tule 30
76505 Saue
Estonia
Växel: +3726790000
Fax: +3726790001
info@forsmw.com
Org. no: 10094723
VAT no: EE100189685
SUPPORT
Kontaktinformation:
Växel: +46(0)11165770
Mob: +46(0)704790877
Fax: +46(0)11128370
aftermarket@forsmw.com
CLUB BIGAB
AS FORS MW @ 2016 | Cookies