Nyhet

Möt Carl Erik Åkesson!

Dags att stifta bekantskap med Carl Erik Åkesson försäljningsansvarig för FARMA/NIAB i Sverige samt Norge. Calle har varit med bolaget i många år och företagets framgångsaga har Calle i högsta grad varit delaktig i. Vi här på Fors MW är stolta och glada över att ha haft Calle med oss alla dessa år!

 

Hej!

  

Jag heter Carl-Erik Åkesson men alla kallar mig Calle, mig själv inkluderad. Jag kommer från ett småbrukarhem och växte upp med det naturligaste av allt nämligen jord/skogsbruk. Mitt vägval vad gäller utbildning blev lantbruksutbildning och jag tog min Lantmästarexamen 1975. Fram till dess hade jag enbart sysslat med jordbruk och det militära där jag utbildade mig till reservofficer inom pansartrupperna. Efter lantmästarexamen har jag arbetat med försäljning och från 1977 inom maskinsidan. Samtidigt, fram till 2003, bodde jag på och drev min föräldragård med ca 100 ha totalt med åker och skog.

 

Våren 1998 träffade jag Leif Fors i Tallinn. Anledningen var Leifs tillverkning av skogsvagnar. Sommaren 1998 slöt vi avtal som innebar att jag fick uppdraget att bygga ett återförsäljarnät i Sverige och Norge samt hantera försäljningen i dessa länder. Än idag är det mitt arbete och det är verkligen en fantastisk resa som jag fått vara med om under ledning av Leif Fors. Det är en resa som skapat tre marknadsledande varumärken. Det är få förunnat att få uppleva något sådant. Det har varit många motgångar efter vägen, inte minst Estlands största industribrand, men kurvan har ständigt pekat uppåt och framåt, ibland nästan rakt upp.

 

Historien om företaget kan ni läsa på annat ställe men en sak är jag säker på och det är att företaget fortsätter att utvecklas långt efter att jag en dag lämnat det. Anledningen till vår framgång och till den ljusa framtiden är ingen slump. Produktutvecklingen har gått hand i hand med vad kunderna efterfrågat. Utöver det har produkterna tillverkats på ett kostnadseffektivt sätt vilket lett till konkurrenskraftiga priser och en god lönsamhet. Att företaget sedan lockat de allra bästa återförsäljarna genom stora försäljningsvolymer är också oerhört viktigt i sammanhanget.

 

Fick frågan om vad jag gör utanför jobbet men tyvärr är jag lite tråkig. Jag har inga speciella hobbies men att resa och få nya intryck samt därmed lära sig nya spännande saker ligger migvarmt om hjärtat.

Oj det blev långt men 62 år tar några rader att beskriva.

 

Bakom pennan, Calle

KONTAKTA OSS
AS FORS MW
Tule 30
76505 Saue
Estonia
Växel: +3726790000
Fax: +3726790001
info@forsmw.com
Org. no: 10094723
VAT no: EE100189685
SUPPORT
Kontaktinformation:
Växel: +46(0)11165770
Mob: +46(0)704790877
Fax: +46(0)11128370
aftermarket@forsmw.com
CLUB BIGAB
AS FORS MW @ 2016 | Cookies