Nyhet

Låt oss göra det här lite oftare!

Vi bad Igor Kolutushin, som tillbringade några dagar med oss under fotograferingen av våra FARMA produkter i Estland, att skriva ett par rader om hur hans tankar gick de här dagarna. En intressant berättelse!


Från tid till annan, utifrån både mitt yrke men också mitt personliga intresse brukar jag titta på en rad olika program på Discovery kanalen. Främst tittar jag på program om hur man i Kanada skördar och skotar timmer och hur man använder maskinerna i extrema förhållanden. Jag tänker ofta på att det krävs mycket av dessa maskiner för att stå emot allt de utsätts för. Utöver det lär jag mig mycket om själva skogsprocessen.


Hur maskiner som dessa vagnar och lyftanordningar fungerar rent tekniskt har varit ett av mina specialintressen under många år. Det har gett mig en förståelse för de påfrestningar som enskilda detaljer kan utsättas för när maskinerna används. Det handlar ofta om höga tryck, tungt lastade maskiner och att allt ska arbeta tillsammans. En liten detalj kan påverka hela maskinens prestanda.


Jag ser dessa program och tänker ofta på alla de produkter som vi producerar på Fors MW under våra varumärken BIGAB, FARMA och NIAB och hur de används under så varierande förhållanden runt om i världen. I början av oktober hade jag förmånen och glädjen att tillsammans med estniska och svenska kollegor få följa med när vi skulle fota och samtidigt testa en rad av våra FARMA skogsprodukter.


Vi genomförde testet/fotograferingen inte långt från staden Pärnu, Estland. Vädret var verkligen på vår sida. Efter veckor av ihållande regn så höll det faktiskt upp under dagarna då vi fotograferade och även solen tittade fram. Våra maskiner testades under rätt tuffa förhållanden och jag måste erkänna att visst kändes det en aning nervöst när man vet att man är en av monterarna på fabriken. Jag kände trycket och ansvaret för att våra produkter skulle fungera.


Vi stod där och tittade, tysta såg vi på när maskinerna arbetade och vi beundrade dem. Framförallt hur lätta de gav intrycket av att vara, smidiga men samtidigt så kraftfulla bland allt "kaos" av fallna träd. Kranarna likaså och hela vårt stora gripsortiment fanns på plats. Den adrenalinkick som man fick av att se maskinerna in action ute på fältet kan man aldrig uppleva inne i fabriken under kontrollerade former.
Även om det kanske inte behöver sägas så gick allt riktigt bra. Vi fann dock ett par områden där vi absolut kan bli ännu bättre. Vi måste fokusera än mer. Vi är ju trots allt ett företag som strävar efter perfektion!


Ur min personliga synvinkel tycker jag att vi oftare ska genomföra denna typ av dagar för alla anställda inom fabriken. Det har gjorts men kan göras oftare. Det ger en verklig känsla för vad våra produkter används till men framförallt vad de utsätts för i det där dagliga arbetet.


Igor Kolutushkin
Fors MW anställd


Foto: Det är Igor till höger på bilden.

KONTAKTA OSS
AS FORS MW
Tule 30
76505 Saue
Estonia
Växel: +3726790000
Fax: +3726790001
info@forsmw.com
Org. no: 10094723
VAT no: EE100189685
SUPPORT
Kontaktinformation:
Växel: +46(0)11165770
Mob: +46(0)704790877
Fax: +46(0)11128370
aftermarket@forsmw.com
CLUB BIGAB
AS FORS MW @ 2016 | Cookies