B20 - NYHET!  
Beskrivning

BIGAB växlarvagnar har i mer än 40 år totalt dominerat försäljningen på den Skandinaviska marknaden. När vi nu introducerar nästa Generations BIGAB gör vi det med förfinade funktioner, snillrika lösningar och användarvänliga detaljer.

BIGAB B20 är växlarvagnen för dig som arbetar med tunga transporter. En robust och slitstark vagn som tål att användas. Genom sin flexibla uppbyggnad kan vagnen skräddarsys efter dina behov, som en enklare fältvagn med mekanisk pendelboggi
- alternativt med diverse fjädringsalternativ för dig som rullar mycket efter väg.

Redan i standardutförande är vagnen välutrustad med såväl hydrauliskt containerlås som automatiskt tipp/växlingslås. Elektrisk manöverventil ingår i standardutrustningen.


BIGAB B20 är 15% snabbare i tipp/växlingscykeln. Detta har uppnåtts genom en ny geometri som ger bibehållen prestanda med lägre förbrukning av olja.

BIGAB B20 hanterar flak i längderna 5,0-6,5 meter och har upp till 55–58 graders tippvinkel beroende på om man utrustar vagnen med fjädrat drag eller ej.Till BIGAB B20 finns en helt ny lista av tillbehör, nyutvecklade för den nya serien:

Nytt fjädrat drag: BIGAB B20 kan förses med ett fjädrat drag. Ett drag som effektivt tar upp och reducerar stötar samt ryck från vagnen och ger ekipaget en mjuk gång. Dessutom hjälper draget vid tippning till med att bryta upp vagnen ytterligare och bidrar således med 3 grader extra tippvinkel.

Ny boggiblockering: BIGAB B20 har försetts med en vidareutvecklad boggiblockering som aktiveras över det bakre hjulparet och låser vagnens rörelser vid växling. Tillsammans med den standardmonterade viktöverföringscylindern som fästs i traktorns toppstångsfäste bidrar boggiblockeringen till att förhindra att traktorn lyfter sig vid växling. Genom detta får vi en mycket säker växlingsmanöver genom hela processen.

Nytt lås mellan tipp och växling: Det nya Tipp/växlingslåset aktiveras genom att tornet förs till sitt bakersta läge. Konstruktionen har blivit kraftigare än tidigare och spar dessutom in en hydraulfunktion genom att tornets teleskop aktiverar låset.

PRODUKTFILMER
Teknisk Data
Boggityp:
Mek. pendelboggi
Däckdimension i standardutförande
560/60R - 22,5
Erfoderlig traktorhydraulik: ¤1 bromsuttag, 3 dubbelverkande
Elstyrd manöverventil. 1 tryck + Fri retur. + 1 Dv uttag
Oljevolym: Mimimum tillgängligt oljevolym, med fullt system (L)
Chassivikt: Standardutrustad (kg)
4 520
Chassilängd inkl. drag (mm)
Bredd över hjul (mm) med standardutrustning*
Totalvikt (kg)
Beror på lagstiftningen i det land vagnen ska användas i.
Max last inklusive flak (Kg)
20 500
Flaklängd (mm)
5 000–6 500
Max last vid flakväxling (Kg)
Tryck på dragögla: Beroende på placering av container (Kg)
Max tippningskapacitet (Kg)
20 500
Max arbetstryck (MPa)
*Notera! Måtten kan ändras beroende på utförande.
Måttskiss
B20 - NYHET!
Galleri
INSPIRATIONSFILMER
Broschyr
Instruktionsbok
Är du intresserad?
Skriv till oss 
Namn:
Tel:
E-mail:
Postnummer:
Fråga:
KONTAKTA OSS
AS FORS MW
Tule 30
76505 Saue
Estonia
Växel: +3726790000
Fax: +3726790001
info@forsmw.com
Org. no: 10094723
VAT no: EE100189685
SUPPORT
Tel: +46(0)11165770
E-mail: aftermarket@forsmw.com
AS FORS MW @ 2021 | Cookies
Vi förbehåller oss rätten till ändringar av specifikationer utan föregående information. Alla bilder är enbart avsedda att vara illustrativa.